DOMÁCÍ HALUŠKY SE ZELÍM A UZENÝM MASEM

Tradiční pokrmy z jednotlivých regionů opravdu stojí za poznání. Většinou bývají připraveny jen z mála surovin, jsou rychle hotové, a tak je rádi přebíráme do svých jídelníčků.

Halušky s brynzou (soleným sýrem vyráběným z hrudkového ovčího mléka) jsem poznala – jak jinak – na Slovensku. Pije se k nim žinčice (vedlejší produkt při výrobě brynzy), nebo kefír (ten už není z ovčího mléka) a v podstatě kromě brambor, soli a vody do nich nepatří žádné další civilizační vymoženosti. Nicméně od karpatských zemí až po Bavorsko recepty obsahují řadu jednoduchých obměn. Netvrdím tedy, že vám předkládám tradiční recept, ale variantu, kterou připravuji doma, mající trošku méně tuku a do níž přidávám druhou nejčastěji užívanou surovinu, což je domácí kysané zelí.
... pro pokračování klikněte na odkaz níže
Odkaz na celý článek: https://blog.decodoma.cz/domaci-halusky-se-zelim-a-uzenym-masem/

Více z Inspigo.cz ...

  • KYSANÉ ZELÍ PĚKNĚ PO DOMÁCKUKYSANÉ ZELÍ PĚKNĚ PO DOMÁCKU Vařit poctivě a po domácku vyžaduje i dobré suroviny. Tak například kysané zelí zakoupíte v každém obchodě, ale zelňačka z domácího, to je teprve ono. Zelí se nakládá před zimou, to je […]
  • ROLÁDA S VEJCI A MOZZARELLOUROLÁDA S VEJCI A MOZZARELLOU Tento recept se hodí vždy po velikonočních svátcích. Kdy jindy máte doma navařeno tolik vajec natvrdo? Pokud máte doma mužské potomky, kteří vám každoročně přinesou štědrou koledu, […]
  • LÍVANCE Z RICOTTY A JAHODOVÝ KOKTEJLLÍVANCE Z RICOTTY A JAHODOVÝ KOKTEJL Jahodová úroda se blíží. Zase budeme zavařovat, blaženě mlsat a jíst běžná jídla, která se díky jahodám stanou tím nejlepším, co si v danou chvíli můžeme vymyslet. Začít můžeme už […]
  • VAJÍČKA SE ZÁZVOREM A POMERANČEMVAJÍČKA SE ZÁZVOREM A POMERANČEM Pokud rádi vykrajujete cukroví, pak jsem tu správně s malým jarním nápadem. Napečte si v souladu s tradicí také o Velikonocích, a nabídněte koledníkům sladká vajíčka. O […]
  • MAZANCOVÉ HODYMAZANCOVÉ HODY Už se těšíte na mazance? Tak začněte trénovat. Třeba letos vyzkoušíte nějaké nové těsto a překvapíte svou nápaditostí. Domácí pečení nic nenahradí, to mi asi dáte za pravdu. Patří k […]
  • LEDOVÉ FRAPPÉ ANEB KDYŽ SMOOTHIE MAKER ZAHÁLÍLEDOVÉ FRAPPÉ ANEB KDYŽ SMOOTHIE MAKER ZAHÁLÍ Součástí ledové kávy připravované v našich končinách, bývá zmrzlina, našlehaná smetana i třeba sprška karamelu. Je to spíš pochoutka, ale s původním nápojem už nemá mnoho společného. […]
  • VENKOVSKÝ BÍLÝ KMÍNOVÝ CHLÉBVENKOVSKÝ BÍLÝ KMÍNOVÝ CHLÉB Mám tu jednoduchý recept pro ty z vás, kteří si chtějí vyzkoušet pečení chleba. Péct budeme v silikonové formě, která vám usnadní práci, a navíc bez kvásku. S pomocí sušeného droždí je […]
  • OCHUCENÉ ŠLEHAČKY NA RYCHLÉ DEZERTYOCHUCENÉ ŠLEHAČKY NA RYCHLÉ DEZERTY Repertoár sladkých šlehaček může být zcela neomezený. Smetanu s vysokým podílem tuku lze v podstatě ochutit na přání. Dozdobit moučník nebo dezert šlehačkou je příležitostí udělat celek […]
před 6 měsíci