Klíč(ky) ke zdraví

Jaro nás probouzí k životu a je na čase doplnit vitamíny, které mohou našemu tělu po dlouhé zimě scházet. Proto je nejlepší doba vyzkoušet si domácí klíčení semínek. Klíčky jsou levnou alternativou výživových doplňků, jelikož doslova překypují řadou pro tělo důležitých vitamínů a minerálů.

Proč klíčit?

V první fázi svého života vydá každá rostlinka své maximum. Semínko se tak klíčením mění ve výbuch chemických reakcí, při kterém se probouzí miliarda enzymů a ze zdánlivě neaktivní hmoty vzniká život. Konzumací klíčku přetáhneme tento proces doslova do svého organismu. Řada vitamínů a minerálních látek působí přesně tam, kde je tělo potřebuje. V první řadě to jsou především vitamíny a minerály, ale také aminokyseliny, vláknina a chlorofyl.
... pro pokračování klikněte na odkaz níže
Odkaz na celý článek: https://blog.velkykosik.cz/klicky-ke-zdravi/

Více z Inspigo.cz ...

  • 10 důvodů, proč vyrazit na kopřivy10 důvodů, proč vyrazit na kopřivy Kopřiva není zrovna vyhledávanou bylinkou, jelikož jejím žhavým bodlinkám se mnoho lidí raději vyhýbá. Navíc je ji všude spousta a tak nebudí zrovna dojem výjimečné rostliny. Kopřiva však […]
  • Bezlepkový pohankovo-banánový chleba za pár minutBezlepkový pohankovo-banánový chleba za pár minut Pokud se snažíte žít zdravěji a omezujete cukr a bílou mouku, můj dnešní recept je přesně pro vás. Pokud ne, můžete přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku nahradit tou klasickou (nebo […]
  • Smažte zdravě a inspirujte se 3 recepty pro horkovzdušné fritézySmažte zdravě a inspirujte se 3 recepty pro horkovzdušné fritézy Smažené jídlo je chutné a křupavé, ale také obsahuje hodně tuku a kalorií. Při klasickém fritování totiž musíte veškeré připravované jídlo ponořit do oleje. Pokud si smažené dobrůtky […]
  • Jarní vaření: připravte si dobroty z pampelišekJarní vaření: připravte si dobroty z pampelišek O vaření z kopřiv jste už nejspíš slyšeli. V kuchyni se dají ale využít i jiné léčivky, například smetanka lékařská neboli pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, […]
  • Trnopuk, traven, máj. Co všechno víte o květnu?Trnopuk, traven, máj. Co všechno víte o květnu? Máj je můj bezkonkurenčně nejoblíbenější měsíc v roce a proto trávím nejraději většinu času venku, kde se to kytkami a zelení jenom hemží. Věděli jste, že se mu v minulosti říkalo nejen […]
  • Jak vybrat ocelovou / železnou pánev v roce 2019 a jak o ni pečovat?Jak vybrat ocelovou / železnou pánev v roce 2019 a jak o ni pečovat? Pánve jsou neodmyslitelnou součástí vybavení téměř každé světové kuchyně. Pánve vám umožní připravit oběd nebo večeři během pár minut, odtud také název minutková jídla, která si i v české […]
  • LÍVANCE Z RICOTTY A JAHODOVÝ KOKTEJLLÍVANCE Z RICOTTY A JAHODOVÝ KOKTEJL Jahodová úroda se blíží. Zase budeme zavařovat, blaženě mlsat a jíst běžná jídla, která se díky jahodám stanou tím nejlepším, co si v danou chvíli můžeme vymyslet. Začít můžeme už […]
  • DOMÁCÍ HALUŠKY SE ZELÍM A UZENÝM MASEMDOMÁCÍ HALUŠKY SE ZELÍM A UZENÝM MASEM Tradiční pokrmy z jednotlivých regionů opravdu stojí za poznání. Většinou bývají připraveny jen z mála surovin, jsou rychle hotové, a tak je rádi přebíráme do svých jídelníčků. Halušky s […]
před 2 měsíci