OCHUCENÉ ŠLEHAČKY NA RYCHLÉ DEZERTY

Repertoár sladkých šlehaček může být zcela neomezený. Smetanu s vysokým podílem tuku lze v podstatě ochutit na přání.

Dozdobit moučník nebo dezert šlehačkou je příležitostí udělat celek ještě přitažlivějším. V podstatě vám stačí zmrzlinový krém, pudink nebo čerstvé ovoce, abyste dokázali téměř bezpracně naservírovat božské laskominy, na které se srdce směje.

Šlehačky máme spojené s čerstvostí, a o to víc chutí vzbuzují (všichni víme, jak vypadá unavená a zažloutlá šlehačka, brr). Zato nadýchaná spirálka sněhobílého krému vzbuzuje přímo nebeské představy. Ve spojitosti s kvalitním našleháním smetany se vždy hovoří o spoustě kalorií, protože smetana musí obsahovat vysoký podíl tuku. Ale ne vždy je to tak hříšné. Sníte-li jen pár lžiček v kombinaci se zdravým ovocem, můžete si to s klidným svědomím dovolit.
... pro pokračování klikněte na odkaz níže

Odkaz na celý článek: https://blog.decodoma.cz/ochucene-slehacky-rychle-dezerty/

Více z Inspigo.cz ...

  • NEPEČENÉ STRACCIATELLA ŘEZYNEPEČENÉ STRACCIATELLA ŘEZY Horké léto pokračuje a k duhu přijde vše, co prošlo lednicí. Vychutnejte si důkladně vychlazený dezert. K názvu dezertu, který jsem vám připravila pomocí prostorného červeného plechu na […]
  • KŘUPAVÍ SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHYKŘUPAVÍ SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY Pečivo z kynutého těsta patří neodmyslitelně k prázdninám. Koláče s tvarohem a buchty s borůvkami můžete doplnit i touhle křupavou dobrotou. Kynuté těsto není nijak náročné. V teple, […]
  • RUDÝ SAMET ANEB RED VELVET CAKERUDÝ SAMET ANEB RED VELVET CAKE Dort nesoucí tento název je skutečně výjimečný. Nejen svou barvou, ale překvapí vás jemností a nadýchaností těsta, i tím, že fůra krému, kterou sníte, je v podstatě pořádná porce čerstvého […]
  • ANANASOVÝ KOLÁČ A PORCOVÁNÍ ANANASUANANASOVÝ KOLÁČ A PORCOVÁNÍ ANANASU Možná i vám zbyl po svátcích ve spíži ananas. Je správný čas tuto pochoutku zkonzumovat. Samotný ananas je bohatý na vitamin C, což v tuto dobu, kdy na nás útočí chřipky, naše těla […]
  • ČOKO BÁBOVKA Z PUDINKU A OŘÍŠKŮČOKO BÁBOVKA Z PUDINKU A OŘÍŠKŮ Čas od času se mi připlete do kuchyně tvárný silikon. Pochopitelně v podobě forem na pečení. Už jsem jich vyzkoušela celou řadu, a vždy s jedním výsledkem - pečivo je jak ze […]
  • HRUŠKOVÝ ŠTRÚDL S MARCIPÁNEMHRUŠKOVÝ ŠTRÚDL S MARCIPÁNEM Tak nevím… Tento štrúdl dělám, aby vzniklo ještě něco lepšího, než tradiční štrúdl z jablek. Ale ten je přece nepřekonatelný! Abych nebyla tak namyšlená, jela jsem před týdnem na […]
  • KÁVOVÁ PANNA COTTAKÁVOVÁ PANNA COTTA Tento lahodný dezert je spolehlivě jeden z nejrychlejších, jaké znám. Myslím na přípravu. Podává se však vychlazený, takže je dobré vytvořit ho v předvečer. Když vás chytne mlsná, musíte […]
  • 4 SLADKÉ LÁSKY Z KUCHYNĚ4 SLADKÉ LÁSKY Z KUCHYNĚ Není pochyb, že jídlo s láskou chystané, chutná nejlíp. A pokud se jedná o pokrm sváteční, tím spíše – valentýnský, to už je přímo mana nebeská! Existují dny v roce, kdy se neohlížíme […]
před 5 měsíci