Smažte zdravě a inspirujte se 3 recepty pro horkovzdušné fritézy

Smažené jídlo je chutné a křupavé, ale také obsahuje hodně tuku a kalorií. Při klasickém fritování totiž musíte veškeré připravované jídlo ponořit do oleje. Pokud si smažené dobrůtky dopřáváte častěji, zvyšuje se u vás riziko obezity, mrtvice, srdečních onemocnění i cukrovky.

Smažte bez kapky oleje a stejně dokřupava

Hitem zdravého stravování se stávají fritézy, které k přípravě jídel využívají horký vzduch. Pro smažení tak nepotřebujete žádný olej, nebo jen pár kapek, a stejně si vychutnáte perfektně křupavé kuře jako od babičky. Akorát s minimem tuku.
... pro pokračování klikněte na odkaz níže
Odkaz na celý článek: https://blog.mall.cz/lifestyle/smazte-zdrave-a-inspirujte-se-3-recepty-pro-horkovzdusne-fritezy-1084.html

Více z Inspigo.cz ...

  • Recenze kávovaru Philips Series 2200: v jednoduchosti je krásaRecenze kávovaru Philips Series 2200: v jednoduchosti je krása Philips Series 2200 je automatický kávovar, který vám do dvou minut od spuštění připraví chutné espresso a s pomocí napěňovací trysky mléčnou sametovou pěnu do cappuccina či latté. Je to […]
  • Vaječná snídaně, jak ji ještě neznáte. Zkuste 3 neotřelé receptyVaječná snídaně, jak ji ještě neznáte. Zkuste 3 neotřelé recepty 1. Smažené zastřené vejce Chutná velmi podobně jako klasické pošírované vejce, ale jeho příprava je mnohem jednodušší. Francouzi ho servírují na pečených rajčatech se strouhankou a […]
  • Jarní vaření: připravte si dobroty z pampelišekJarní vaření: připravte si dobroty z pampelišek O vaření z kopřiv jste už nejspíš slyšeli. V kuchyni se dají ale využít i jiné léčivky, například smetanka lékařská neboli pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, […]
  • Když vůně léčíKdyž vůně léčí Aromaterapie je forma alternativní medicíny, která léčí pomocí přírodních olejů extrahovaných z květů, listů či kořenů rostlin, nazývaných také esenciální oleje. Jejich výrazná vůně […]
  • Sezóna chřestu je tady. Proč si ji nenechat ujít?Sezóna chřestu je tady. Proč si ji nenechat ujít? Chřestová sezóna začíná koncem dubna a končí v polovině června. Právě teď je tudíž ideální doba pro jeho konzumaci. Pojďme se podívat chřestu společně na zoubek a odhalme si jeho benefity. […]
  • Klíč(ky) ke zdravíKlíč(ky) ke zdraví Jaro nás probouzí k životu a je na čase doplnit vitamíny, které mohou našemu tělu po dlouhé zimě scházet. Proto je nejlepší doba vyzkoušet si domácí klíčení semínek. Klíčky jsou levnou […]
  • Účinky konopí v bylinné kosmeticeÚčinky konopí v bylinné kosmetice Proč používat kosmetiku s konopným olejem? V dnešní době se využívá tkz. technické neboli seté konopí, které je zbaveno svých omamných účinků. Konopný olej se získává lisováním semen […]
  • SKOTSKÉ KUŘE ANEB JÍDLO Z JEDNOHO PEKÁČESKOTSKÉ KUŘE ANEB JÍDLO Z JEDNOHO PEKÁČE Pekáče a nízké pečicí plechy jsou v létě dobrými pomocníky. Vejde se do nich porce jídla pro celou rodinu, takže je rychle a úsporně navařeno. Zdržovat se v horkých dnech ve vyhřáté […]
před 6 měsíci