Cidre či cider? To je, oč tu kráčí!

Cidre a cider. Dva nápoje, jejichž názvy od sebe není dyslektik schopen odlišit, nápoje se společnou historií a tak rozdílnou současností. Rozhodli…

před 2 měsíci

CUKETOVÉ ROLKY V BYLINKOVÉM OLEJI

Máte nadbytek cuket? Pak posbírejte mladé, středně velké kousky a naložte je společně s balkánským sýrem do ochuceného oleje. Tenhle…

před 2 měsíci

OSTRUŽINOVÉ ŘEZY Z CHYTRÉ FORMY

Letní koláče s bohatou čepicí krásného ovoce jsou pastvou pro oči. Užíváme si jich letos dosytosti. Ovoce však můžete zamíchat…

před 2 měsíci

HRUŠKOVÝ DŽEM S KARAMELEM

Horké léto se postaralo o překotné dozrávání ovoce a zeleniny. Máte-li nějaké přebytky, honem si je schovejte pod víčka na…

před 2 měsíci

Letní závitky s tofu

Na 4 porce potřebujeme: 12 ks rýžového papíru 2 balení tofu (ideálně jedno chilli a jedno lahůdkové) 1 větší salátová…

před 2 měsíci

Proteinové borůvkové nanuky s levandulí

Sluníčko, koupání a něco pěkně osvěžujícího, to je ideální představa, co říkáte? Místo kupované zmrzliny si dopřejte skvělý a zdravý…

před 2 měsíci

DOMÁCNOST PLNÁ BYLINEK

Nemusíte být ostřílení pěstitelé, abyste se nemohli pustit do nadšeného soužití s bylinkami. Tyhle nenápadné a skromné rostlinky nám prokazují…

před 2 měsíci

ALPSKÁ PIZZA SERVÍROVANÁ NA PRKÉNKU

Od pizzy, tohoto skvělého vynálezu pocházejícího z Neapole, očekávám vždy to samé – tenké křupavé těsto a náplň, na kterou…

před 2 měsíci

Aby se povidla povedla…

Tradiční letní disciplína všech majitelů švestkových sadů, alejí i solitérů se jmenuje – ano, povidla, případně povidlování. Český (ale ještě více…

před 2 měsíci

Jak jsem potkala ryby

Grilování a houbaření jsou jednoznačně nejoblíbenější letní kratochvíle v Česku. Vzhledem k suchu, které na většině našeho území právě vládne, odsuneme mykologické okénko…

před 3 měsíci

Domácí sušená rajčata: Jak snadné!

Můžeme využít parného letního sluníčka, nebo i sušičku na ovoce a zeleninu, ale budete překvapeni, jak jednoduché je vyrobit si…

před 3 měsíci